sunnuntai 18. toukokuuta 2014

OMAN MYSLISÄMPYLÄT


Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. 
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada vähän kerrallaan veden joukkoon.
Lisää viimeiseksi öljy tai sulatettu margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä n. 30 min.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota pellillä vielä jonkin aikaa.
Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle mysliä.
Paista 225 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Halusin jakaa kanssanne reseptin sämpylöihin, joita paistelin yhtenä iltana nälän yllätettyä. Jääkaappi ammotti tyhjyyttään, mutta onneksi kuiva-ainekaapista löytyi jauhoja, mysliä ja kuivahiivaa. Sämpylät osoittautuivat yllättävän herkullisiksi, varsinkin lämpiminä teen kanssa nautittuina sämpylät olivat yksi suussasulavimmista iltapaloista pitkään aikaan. Sitä paitsi sämpylöiden tekeminen oli superhelppoa - kokeile vaikka!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!