maanantai 19. toukokuuta 2014

MINÄ ARVOSTAN ITSEÄNI


28 tassua ja Jonna -blogin Jonna haastoi minut listaamaan piirteitä, joita itsessäni arvostan. Haaste osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä usein ennemmin ajatuksissaan listaa omia huonoja piirteitään kuin kiittelee hyvistä puolista. Tulipahan kuitenkin kerrankin taputeltua itseä selkään ja todettua, että en minä ehkä sittenkään ole ihan niin huono ja tylsä tyyppi kuin mitä usein tulee omassa mielessä mietittyä.


Kiltteys. Olen kiltti tyttö henkeen ja vereen. Tässäkin kohtaa voisin todeta, että kilttiys on huonokin puoli - en usein osaa sanoa ei ja venyn välillä vähän liiankin paljon. Kiltteys on kuitenkin yksi niistä asioista, joita arvostan itsessäni kaikkein eniten. Olen kovin empaattinen enkä lähtökohtaisesti tahdo kenellekään oikeasti pahaa.Perusteellisuus. Kun johonkin ryhdyn, niin haluan tehdä sen kunnolla. Vaikka en pitäisikään jostakin tietystä työstä tai tehtävästä, teen sen silti huolella loppuun asti. Sama pätee ihmissuhteisiinkin - ystävät ovat minulle kaikki kaikessa ja pyrin olemaan niin hyvä ystävä kuin suinkin osaan kaikille niille, jotka lähipiiriini kuuluvat.Ahkeruus. Olen valmis tekemään paljon töitä, ja vaikka aina ei huvittaisi, luulen etten osaisi elää toisinkaan. Esimerkiksi opintojen ohella olen lähes koko yliopistourani ajan tehnyt töitä ja tämän vuoden aikana suoritin kahden vuoden opinnot ihan vain "vahingossa". Sopeutuvaisuus. Mukaudun helposti uusiin tilanteisiin, ja vaikka olen melkoinen jännittäjä, tulen lähes poikkeuksetta toimeen kaikkien kanssa. Pyrin aina työntämään ennakkoluulot syrjään ja tutustumaan ihmisiin ja tilanteisiin sellaisina, kuin ne eteeni tulevat. Taiteellisuus. Kun teen luovia asioita, minulla on hyvä olla itseni kanssa. Tunnen oloni itsevarmaksi, kun tiedän mitä teen ja saan hyvää jälkeä aikaan. Olen vasta viime vuosina löytänyt sisäisen taitelijani ja antanut sen päästä valloilleen - aikaisemmin olen hissutellut hinkuani luovuuteen ja ajatellut, etten ole kuitenkaan riittävän hyvä.


Ainahan sitä voisi olla hiukan ja taas hiukan parempi ihminen. Hassua oli, että tätäkin postausta tehdessä ajattelin lähes joka kohdassa myös kolikon kääntöpuolta: olen liian kiltti, liiankin sopeutuvainen enkä ollenkaan tarpeeksi taiteellinen ollakseni riittävän hyvä ja cool. Toisaalta minulla on kaikki hyvin: rakkaita ystäviä ja perhe, onnellinen parisuhde ja vakituinen työsuhde. Ehken siis olekaan ihmisenä yhtään niin epäonnistunut kuin mitä itsesääleissäni joskus ajattelen - en kai muuten olisi saanut tutustua niin upeisiin ihmisiin, kuin mitä olen vuosien varrella pysyväksi osaksi elämääni saanut. 


Jokaisen pitäisi joka ikisenä päivänä muistuttaa itselleen, että minä olen hyvä ja kelpaan juuri sellaisena kuin olen. Haastankin tänään omia hyviä puoliaan ajattelemaan Millan ja Helmin. 

23 kommenttia :

 1. Ihania kuvia susta Annika ja kauniita ajatuksia susta itsestä! :-) Vaikutat kyllä niin ihanalle ihmiselle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanainen Emilia <3 Pakko sanoa samaa susta, oot tuollainen kaunotar ja silti vaikutat siltä, että sydän on puhdasta kultaa! <3

   Poista
 2. Nämä kuvailemasi ominaisuudet ovat osa mielikuvaa, joka blogisi perusteella on sinusta tänne ruudun toisellekin puolelle välittynyt. Sympaattinen runoilijasielu, jolla on kuitenkin jalat tukevasti maassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin ihanaa kuulla ettei tää ole vain mun omaa haihattelua. Moneen otteeseen tätä postausta kirjoittaessa mietin, että eihän tää nyt ole liikaa itsensä kehumista, ja teki mieli kirjoittaa niitä kääntöpuolenkin juttuja heti perään.. :D

   Poista
 3. Ihana postaus. Jokaisen olisi hyvä tehdä tällainen lista itsestään vaikkapa kerran viikossa, tekisi varmasti hyvää :) Vaikutat kyllä kaikin puolin niin kultaiselta ja ihanalta ihmiseltä. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta tekisi hirmuisesti mieleni tutustua sinuun :)

  ♥: Eksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tekisi kyllä tosi hyvää listata näitä omia hyviä puolia ja vaikka viikon onnistumisia ylös, niin ei tulisi aina keskityttyä siihen mikä itsessä on pielessä. :)
   Oon niin iloinen, että jaksat aina kommentoida! Joskus kun menee pidempi aika ettei kommenttia tule, niin mietin että minnehän se Eksu on kadonnut ;) <3

   Poista
 4. Vaikutat kyllä niin avoimelta ja ihanalta tyypiltä :) Mitä opiskeletkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ihan mahtavaa jos tuollainen kuva on blogin kautta välittynyt! :) Opiskelen yliopistossa luokanopettajaksi, ja valmistuminen häämöttää enää gradun päässä, hui!

   Poista
 5. Olen tavannut sinut vain kerran mutta pidin kyllä heti sinua tosi lämpimänä ja suloisena ihmisenä! Eli todella tunnistan sinut näistä ominaisuuksista:) ihana olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mullakin on susta juuri sellainen rauhallinen, lämmin ja luotettava fiilis. Harmi, ettei asuta lähempänä - muuten voisi nähdä useamminkin! <3 :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Larissa, nyt ei muuta kuin omaa positiivisuuslistaa tekemään! <3

   Poista
 7. Oi kun kiva haaste. Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste oli kyllä kiva, mutta oikeasti hirmu haastava. Ei sovi tähän suomalaiseen luonteenlaatuun liiallinen itsensä kehuminen ja selkään taputtelu ;)

   Poista
 8. Tämä sun blogi on ihana! :)

  mitä opiskelet yliopistossa, kun onnistuit suorittamaan kahden vuoden opinnot vuodessa?? Olen vaikuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Rico, mahtavaa kuulla että tykkäät! :)

   Opiskelen kasvatustieteitä ja minusta tulee luokanopettaja. Tein siis 4. ja 5. vuoden opinnot eli maisteriopinnot tämän vuoden aikana, tosin gradu tulee vasta kesällä valmiiksi mutta on sekin jo aloitettu! Kursseja sai niin paljon sellaisina "projekteina", että niitä oli mahdollista tehdä omalla ajalla ja omaan tahtiin. :)

   Poista
 9. Ai että! Ihana! Ja vaikka ei oikeesti tunneta yhtään, niin kyllä nuo adjektiivit tuntuu sopivan suhun tosi hyvin. Ja ei, kiltteys ei ole huono piirre ihmisessä! Sitä voi olla vaikka kuinka kunnianhimoinen ja aina eteenpäin menevä ja menestystä havitteleva - ilman että haluaa tehdä sen muiden kustannuksella. Joo joo tiedän nää kaikki "kiltit tytöt ei menesty" oppaat, mutta kyllä mä ainakin uskon, etten edes sopis sellaseen työyhteisöön, jossa edetään negaation kautta.

  Sopeutuvaisuuttakin voi käyttää hyvään tai huonoon. On ihan totta, että siinä kohtaa, kun ei koskaan osaa sanoa ei, koska haluaa olla "sopeutuvainen", saattaa tuo kääntyä nurinniskoin... Mutta sen voi sit ajatella niin, että joustaa sopeutuvaisuudesta sen takia, että haluaa pitää kiinni kiltteydestä, kiltteydestä itseään kohtaan. Koska se jos mikä on tärkeetä meille kilteille, sopeutuvaisille kympin tytöille, että me muistetaan olla kilttejä erityisesti itsellemme koska muut ei aina välttämättä muista olla meille kilttejä takasin.

  Oot ihana :)

  Numeropalvelunkympintyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, että positiiviset piirteet on melkein kaikki helppo kääntää myös negatiivisiksi, jos ne piirteet menee överiksi. Niin asiakommentti, että en oikein osaa vastata mitään - ei oo mitään lisättävää.
   Ite vaikutat ihan huipputyypiltä! :)

   Poista
 10. Tällaiset postaukset on ihania! Hyvä vaan suomalaisille haastaa itseään välillä pohtimaan näitä juttuja, ei siinä ole mitään väärää :)

  Noita luettelemiasi piirteitä tosiaan voi käyttää hyvin tai huonosti. Esim. sopeutuvaisuus on hyödyksi tavoitellessa unelmia, kaikkea kun ei saa kerralla. Mutta toisaalta huonoon tilanteeseen ei saa sopeutua, jos se ei ole viemässä sinua mihinkään. Tosin sen kun tietäisi, mikä on lopulta hyväksi ja mikä ei.. :D
  Itsekin luokittelisin itseni kiltiksi tytöksi, koska en halua pahaa kenellekään tai tehdä itseäni onnelliseksi muiden kustannuksella. Mutta en kuitenkaan suostu jäämään kynnysmatoksi.
  Omaan positiivisten piirteideni listaan laittaisin jääräpäisyyden, niin hauskalta kuin se kuulostaakin. Kun päätän jotain, silloin myös toteutan sen, vaikka kuinka mahdottomalta aluksi tuntuisikin. Tämä piirre on auttanut itseäni monien unelmien toteuttamisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Pitäisi kyllä muistaa olla kääntämättä omia hyviä piirteitään negatiivisiksi, ja tosiaan kiltinkin tytön (tai pojan...) pitää olla kiltti itselleenkin!
   Juuri tuollainen tietynlainen jääräpäisyys on tiettyyn pisteeseen asti älyttömän hyvä piirre ihmisessä, sillä pääsee pitkälle :)

   Poista
 11. Kiitos ihanasta kommentista blogiini.

  On hyvin vaikea kuvailla itseään, varsinkin minulle, varsinkin positiivisessa valossa joten uskon että tämän postauksen tekoon on mennyt aikaa ja se on ollut haastava. Tämä postauksesi oli erittäin ilahduttava, olet kaunis :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos ihanasta kommentista blogiini.

  On hyvin vaikea kuvailla itseään, varsinkin minulle, varsinkin positiivisessa valossa joten uskon että tämän postauksen tekoon on mennyt aikaa ja se on ollut haastava. Tämä postauksesi oli erittäin ilahduttava, olet kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tiesi vastavierailulle blogiini! :)

   Postaus oli kieltämättä melkoinen haaste, mutta toisaalta ihan kiva toteuttaa. Harvemmin kun tulee itseään selkään taputeltua, ihan liian usein kiinnittää huomiota negatiivisiin asioihin. :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!