tiistai 4. maaliskuuta 2014

HELMI


Hei kaikki, äänessä täällä on Helmi! Raapustin Annikalle maaliskuun vierailijapostauksen, vaikka aikataulu joutuikin nyt joustamaan parilla päivällä kiireiden takia. Pahoitteluni! Kirjoitan itse Helmihytti -nimistä blogia, pyörin samalla paikkakunnalla kuin Annika ja painin ensimmäisen vuoden arkkitehtiopintojen parissa.

Operaatio Jalokivimeren puolelta mukana siirtyneenä ja alusta asti OMAa seuranneena lukijana kaikkien postausten sisältö on vielä aika tuoreessa muistissa. Kun aloin miettiä aihetta vierailijapostaukselle, mielessä pyöri lähinnä ideoita erilaisiin DIY-postauksiin, joita omaan blogiin tulee tungettu vähän väliä. Se tekikin valinnanvaikeudesta aika raastavan - omaan blogiin voi tunkea ihan kaikkea, mutta kaverin blogiin tekee vain sen yhden postauksen. Eikä haluaisi tehdä mitään juonetonta höpinääkään…

Muutaman tuloksettoman pohditaan käytetyn tunnin jälkeen päädyinkin askartelun sijaan leipomaan, kun alkoi vain kamalasti tehdä mieli jotain makeaa. Lopulta hoksasin, ette OMAssakaan ole vielä pahemmin mitään ruoka-aiheisia juttuja näkynyt, joten miksipä postauksen aiheeksi ei sopisi se vääntämäni herkullinen puolukkapiirakka, josta itsekin niin kovasti nautin.


Sovelsin täytteessä ohjetta suuremmat sokerimäärät, kun äiti neuvoi että puolukan kirpeys tulee muuten puolukkamurskassa kokonaisia puolukoita terävämmin esiin. Mutta jos on kokonaisia puolukoita, puolet tuosta mun laittamasta sokerimäärästä riittää. Ainesosien lisäksi tarvitaan piirakkavuoka, itse en sellaista keraamista omista, että piti tehdä irtopohjavuokaan.

Multa löytyivät kaikki ainekset kermaviiliä lukuun ottamatta valmiina kaapista, kun herkut tulee suurelta osin tehtyä itse eikä ostettua kaupasta. Ajatus puolukkapiirakasta sai lähtönsä ihan vain siitä, että äiti lykkäsi mulle mukaan rasiallisen puolukkamurskaa. Kai siitä voisi puolukkapuuroakin tehdä, mutta tätä nyt teki mieli enemmän.


Sekoita voi, sokeri ja muna, sen jälkeen vehnäjauhot ja leivinjauheet. Kun taikina on valmis, siitä yleensä katoaa sellaisenaan vatsanpohjalle lähes puolet. Tai ainakin jos on yhtään niin perso tollaselle taikinalle kuin minä.


Voitele vuoka, kippaa jäljelle jäänyt taikina pohjalle ja levitä vuokaan. Heittele pohjan taikinan päälle oman maun mukaan puolukoita tai puolukkamurskaa. Kippaa päälle kermaviili+muna+sokeri+vaniljasokeri -sekoitelma, ja heittele halutessasi päälle koristeeksi vielä muutama marja. Paista noin 200 asteisessa uunissa lähes puolisen tuntia, ota uunista ja anna jäähtyä.


Mulla tää onnistui ensimmäiseksi puolukkapiirakaksi tosi hyvin, täyte hyytyi hyvin ja maistuu ihanasti vaniljaiselta ja puolukat raikkailta, mutteivät liian kirpeiltä. :) Vanilja ja puolukka toimivat todella hyvin yhteen.

Kuvaile itseäsi viidellä sanalla. Helposti innostuva, pikku myymäinen, käsityöintoilija, tavoitteellinen, perfektionisti.

Mikä sinusta tulee isona? Ammatilta oletettavasti arkkitehti, mutta toivon mukaan myös vaimo, äiti, sellainen aikaansaava ja hyvä ihminen, ja ihan ylipäätänsä onnellinen.

Jos nyt saisit teleportata itsesi mihin tahansa, minne menisit?  Espooseen, yllättäisin poikaystäväni. :)

Kuka on esikuvasi? Varmaankin oma äiti.

Kirjoitatko omaa blogia / voisitko kuvitella perustavasi oman blogin? Olen kirjoittanut blogia nyt reilut kaksi vuotta, se on entiseltä nimeltään pieni varpunen, nykyiseltään Helmihytti


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!