Hei kaikki, äänessä täällä on Helmi! Raapustin Annikalle maaliskuun vierailijapostauksen, vaikka aikataulu joutuikin nyt joustamaan parilla päivällä kiireiden takia. Pahoitteluni! Kirjoitan itse Helmihytti -nimistä blogia, pyörin samalla paikkakunnalla kuin Annika ja painin ensimmäisen vuoden arkkitehtiopintojen parissa.
Operaatio Jalokivimeren puolelta mukana siirtyneenä ja alusta
asti OMAa seuranneena lukijana kaikkien postausten sisältö on vielä aika
tuoreessa muistissa. Kun aloin miettiä aihetta vierailijapostaukselle, mielessä
pyöri lähinnä ideoita erilaisiin DIY-postauksiin, joita omaan blogiin tulee
tungettu vähän väliä. Se tekikin valinnanvaikeudesta aika raastavan - omaan
blogiin voi tunkea ihan kaikkea, mutta kaverin blogiin tekee vain sen yhden
postauksen. Eikä haluaisi tehdä mitään juonetonta höpinääkään…
Muutaman tuloksettoman pohditaan käytetyn tunnin jälkeen
päädyinkin askartelun sijaan leipomaan, kun alkoi vain kamalasti tehdä mieli
jotain makeaa. Lopulta hoksasin, ette OMAssakaan ole vielä pahemmin mitään
ruoka-aiheisia juttuja näkynyt, joten miksipä postauksen aiheeksi ei sopisi se
vääntämäni herkullinen puolukkapiirakka, josta itsekin niin kovasti nautin.
Sovelsin täytteessä ohjetta suuremmat sokerimäärät, kun äiti
neuvoi että puolukan kirpeys tulee muuten puolukkamurskassa kokonaisia
puolukoita terävämmin esiin. Mutta jos on kokonaisia puolukoita, puolet tuosta
mun laittamasta sokerimäärästä riittää. Ainesosien lisäksi tarvitaan
piirakkavuoka, itse en sellaista keraamista omista, että piti tehdä
irtopohjavuokaan.
Multa löytyivät kaikki ainekset kermaviiliä lukuun ottamatta
valmiina kaapista, kun herkut tulee suurelta osin tehtyä itse eikä ostettua
kaupasta. Ajatus puolukkapiirakasta sai lähtönsä ihan vain siitä, että äiti
lykkäsi mulle mukaan rasiallisen puolukkamurskaa. Kai siitä voisi
puolukkapuuroakin tehdä, mutta tätä nyt teki mieli enemmän.
Sekoita voi, sokeri ja muna, sen jälkeen vehnäjauhot ja
leivinjauheet. Kun taikina on valmis, siitä yleensä katoaa sellaisenaan
vatsanpohjalle lähes puolet. Tai ainakin jos on yhtään niin perso tollaselle
taikinalle kuin minä.
Voitele vuoka, kippaa jäljelle jäänyt taikina pohjalle ja levitä
vuokaan. Heittele pohjan taikinan päälle oman maun mukaan puolukoita tai
puolukkamurskaa. Kippaa päälle kermaviili+muna+sokeri+vaniljasokeri
-sekoitelma, ja heittele halutessasi päälle koristeeksi vielä muutama marja.
Paista noin 200 asteisessa uunissa lähes puolisen tuntia, ota uunista ja anna
jäähtyä.
Mulla tää onnistui ensimmäiseksi puolukkapiirakaksi tosi hyvin,
täyte hyytyi hyvin ja maistuu ihanasti vaniljaiselta ja puolukat raikkailta,
mutteivät liian kirpeiltä. :) Vanilja ja puolukka toimivat todella hyvin
yhteen.
Kuvaile
itseäsi viidellä sanalla. Helposti
innostuva, pikku myymäinen, käsityöintoilija, tavoitteellinen, perfektionisti.
Mikä sinusta
tulee isona? Ammatilta oletettavasti
arkkitehti, mutta toivon mukaan myös vaimo, äiti, sellainen aikaansaava ja hyvä
ihminen, ja ihan ylipäätänsä onnellinen.
Jos nyt saisit teleportata itsesi mihin tahansa, minne menisit? Espooseen, yllättäisin poikaystäväni. :)
Kuka on esikuvasi? Varmaankin oma äiti.
Kirjoitatko
omaa blogia / voisitko kuvitella perustavasi oman blogin? Olen
kirjoittanut blogia nyt reilut kaksi vuotta, se on entiseltä nimeltään pieni
varpunen, nykyiseltään Helmihytti.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina!