perjantai 21. helmikuuta 2014

IHMISKOE


Yhtenä iltana tällä viikolla Joona totesi minulle, että olen niin koukussa nettiin, etten pystyisi olemaan päivääkään ilman. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Totta kieltämättä on se, että nyt kun olen ollut (onnellinen) älypuhelimen omistaja joulukuusta alkaen, niin kännykän nettiominaisuutta on tullut käytettyä monta kertaa päivässä. Instagram, Facebook, blogi, Google, Youtube, Iltalehti... Kaikki jatkuvasti napautuksen päässä, vähän liiankin helposti saatavilla. Kun tähän vielä ynnätään tietokoneella tapahtuvat sähköpostien vaihdot, bloggailu ja kouluhommat, niin netissä tulee vietettyä päivittäin melko paljon aikaa. Puhuimmekin juuri kavereiden kanssa lenkkeillessämme siitä, kuinka riippuvainen nykyihminen on nettimaailmasta - kuka enää  esimerkiksi tilaa sanoma- tai aikakauslehtiä, kun kaiken tiedon saa netistä?

Aionkin tehdä pienen rottakokeen. Tänään illalla ennen nukkumaanmenoa suljen älyluurin netin ja avaan sen seuraavan kerran vasta ensi viikon lauantaina. Myöskään tietokoneeseen en viikkoon koske. Väistämättä tämä tarkoittaa pientä blogitaukoa (ja taukoa myös Instagramista, WhatsAppista ja Facebookista, apua!!!), mutta pidän päiväkirjaa viikon ajan ja raportoin teille sitten, kuinka tuskaiselta (tai helpolta) netitön viikko tuntui. Ilman netteilyä ehkä huomaa, kuinka paljon aikaa siihen päivittäin tulee kulutettua. Seuraavan kerran minusta luultavasti kuuluu blogissa vasta maaliskuun puolella, eli mukavaa helmikuun loppua ja hiihtolomia kaikille!


16 kommenttia :

 1. Olen monesti miettinyt vastaavan kokeen tekemistä, koska tiedostan varsin hyvin ihmisten viettävän nykyään aivan liikaa aikaansa netin parissa enkä ole poikkeus, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ryhtyä. Tsemppiä kuitenkin Annika ja rentouttavaa hiihtolomaa! :) (Oletan, että sinullakin sellainen nyt on)

  ♥: Eksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja tavallaan mua stressaa tää kokeilu aika paljon, kun oon päättänyt kieltää itseltäni netin kokonaan sähköposteineen kaikkineen. Hiihtoloma onkin lähes ainoa mahdollinen aika, muuten tulee koko ajan niin paljon tärkeitä meilejä.
   Ihanaa hiihtolomaa sinullekin Eksu!♥ :)

   Poista
 2. Oon miettiny ite kans vastaavaa koetta! Tai kuinka ennen pärjättiin ilman kännyköitä, niin jättäisin aina ulos lähtiessäni puhelimen kotiin niinkuin lankapuhelimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ihan kokonaista viikkoa en varmasti pystyisi olemaan ilman puhelinta tai niin, että käyttäisin kännykkää vain kotona. Netti on noista kahdesta kuitenkin se, jota ilman helpommin voi olla viikon :) Hassua, miten lyhyessä ajassa ihmiset ovat tulleet riippuvaisiksi tekniikasta!
   Rentouttavaa viikonloppua!♥

   Poista
 3. Miun pitäis ottaa tämä sama homma tehtäväkseni. Itseasiassa viime vuoden puolella tuli tahtomatta puolinetitön viikko puhelimen osalta. Älyluurini joutui huoltoon ja käytin vanhaa nokialaista, jonka netti on täyttä kuraa. Yllättävän helppoa se oli, ja älyluurin saapumisen jälkeen oli pitkään outoa käyttää siinä nettiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, omastakin mielestäni oli outoa ottaa puhelimen netti tauon jälkeen käyttöön. Muutenkin olen nyt ollut ihmeellisessä sosiaalisen median "lakossa" nettilakkoni jälkeen, ei vaan ole koneella istuminen tai puhelimen sovellusten käyttäminen huvittanut. Ehkä tästä pääsen taas vauhtiin! ;)

   Poista
 4. Mielenkiinnolla jään odottamaan raporttiasi netittömästä viikosta! Itse kullekin tekisi varmasti hyvää pitää hieman taukoa, etenkin somesta ;)


  https://rakkaudellasatua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tauko ihan hyvää teki, vaikka yllättävän paljon stressasin sitä, miten paljon viestejä jää lukematta viikon aikana. :)

   Poista
 5. Kieltämättä tulee kyllä vietettyä vähän liikaa aikaa netissä, varsinkin just sen älypuhelimen takia. Toivottavasti jää hyvä fiilis pienestä kokeesta :) voisin itekkin kokeilla. Innolla odotan raporttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tietokoneella ei enää niin paljon vietäkään aikaa, mutta kyllä se älyluuri on vähän liian helppo kaivaa taskusta.. Raportti on tuloillaan pikimmiten, sen työstäminen vei yllättävän kauan aikaa :)

   Poista
 6. Hei pisteet sulle!!! Odotan innolla, millasta sulla on ollut. Mä en kyllä pystyisi sellaseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä sä pystyisit! ;) Yllättävän helposti se viikko meni, tosin itse vietin sen mökillä, missä tekemistä oli koko ajan muutenkin.

   Poista
 7. mielenkiintoinen koe joka on itsellänikin joskus käynyt mielessä :D jännää kuulla sun kokemuksesta kun joskus postaat asiasta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailen ihan pikimmiten oman raporttini aiheesta! :)

   Poista
 8. Minäkin oottelen innolla miten tää homma suju ja miltä tuntu. Ihan jotenkin outoa ees ajatella nykyää et olis pidemmän ajan ilman nettiä mut tekis varmasti hyvää itellekkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä alkuun aika outoa, mutta loppua kohden en olisi edes halunnut enää avata nettiä :D

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!