keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

NETTILAKOSSA


Viikon saldo: yli 100 lukematonta sähköpostia, Facebookissa 1 kaveripyyntö, 9 ilmoitusta ja 1 viesti. Neljä lukematonta viestiketjua WhatsAppissa, Instagramissa 3 uutta seuraajaa ja 5 tykkäystä. Viikko tuntui omalla tavallaan helpolta ehkä siksi, että vietin sen Kuusamossa mökillä, missä oli koko ajan paljon tekemistä ja ajattelin olevani muutenkin lomalla, jolloin minuun ei välttämättä tarvitse saada yhteyttä. Silti tietoisuus siitä, että joku luultavasti on ottanut minuun yhteyttä, ahdisti. Toisaalta viikon aikana heräsi myös ajatus siitä, onko moinen lakkoilu mistään kotoisin. Niin monta kertaa mielessäni kävi, että tässäkin tilanteessa voisin vain katsoa Googlesta tai verkkopankista tai Facebookista, mutta en sitten voinutkaan. Jos lakosta ei muuta hyötyä ollut, niin ainakin se avasi silmiä sille, miten paljon tietoa ja informaatiota netin kautta saamme. Erityisesti nyt, kun älypuhelin on pullollaan erilaisia sovelluksia, tuntuu netti kovin arkipäiväiseltä ja itsestäänselvältä osalta elämää. 

Mitä luulette, miten netitön viikko teiltä sujuisi?


9 kommenttia :

 1. Netitön viikko olisi kyllä suorastaan ihan tuskaa! Ehkä sen silloin kestäisi helpostikin, jos lähtisi vaikka johonkin aurinkorannoille makaamaan ;)

  Nettiä tuntuu nykyään tarvitsevan yhteen sun toiseen juttuun. Itse en pärjäisi ilman, sillä kaikki koulutehtävät on netissä ja lisäksi säästän huomattavasti, kun käytän whatsappia tavan tekstareiden sijaan. Toisaalta olisi ihan mielenkiintoista kokeilla, että minkälaiset vierotusoireet saisin jos olisin viikon ilman :D

  Kaisa/The Style Jungle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin uskon että netitön viikko oli minulle paljon helpompi tuolla mökillä, missä tekemistä riitti. Kotioloissa - ihan jo koulujuttujenkin takia - netittömyys olisi ollut paljon hankalampaa.

   Ja hei apua, huomasin vasta nyt uuden blogisi! Tätä se nettilakkoilu teettää, pitääkin heti liittyä lukijaksi! <3

   Poista
 2. Näin se vaan menee, että me ollaan niin totuttu siihen, että netistä on kaikki saatavilla ja kaverit ottaa yhteyttä muutakin kautta kuin tekstarilla tai soittamalla. Mut oon ylpeä susta, että et retkahtanut!

  Kuten sanottu, niin pystyisin varmaan lomalla tai erilaisessa työssä olemaan ilman nettiä. Mun työtä vaan ei tehdä ilman, että käytetään nettiä. Ellei sitten rajaisi asian siihen, että ainoastaan työsähköpostit ja työhön liittyvät järjestelmät ovat sallittuja.. Mutta kun koneella olet niin varmaan aika helposti sitä eksyisi sinne Iltalehden sivuille.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Kaisallekin vastasin, niin mullahan oli juuri tuo erityistilaisuus, kun mökkeilin lakon ajan. Arkena lakkoilu olisi varmasti ollut haastavampaa ja ehkä jopa tyhmää, kun koulujuttujakaan ei olisi voinut hoitaa. Mielenkiintoinen testi tämä silti oli, ja ihan hauska nähdä, miten itsestäänselvänä nettiä nykyään pitää. :)

   Poista
 3. Ikävä myöntää, muttei ainakaan kotioloissa onnistuisi - netti on niin iso osa arkea jo opiskelujenkin vuoksi! En tosiaankaan edes muista, milloin olisin viimeksi ollut ilman nettiä pidemmän aikaa kuin ihan pari päivää.. Reissatessa taas uskon että netittömyys onnistuisi helpomminkin, ainakin siinä tapauksessa, ettei tarvitse selvitellä majoituspaikkoja tai muuta. Viikon telttaretki Lapissa saattaisi myös olla tehokas tapa irtautua nettikoukusta - jos ei ole sähköä saatavilla, niin tuskinpa sitä puhelimen akkua haluaa tuollaiseen tuhlata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, opiskelut jäisivät kyllä viikoksi enemmän tai vähemmän tauolle nettilakkoilun seurauksena. Heh, ehkä jollain vaellusretkellä olisi pakkokin olla ilman nettiä juurikin tuon akun takia. Oli tämä silti kokeilemisen arvoinen juttu, vaikka ihan heti en uudelleen nettilakkoilua aloittaisi... ;)

   Poista
 4. Ikävä myöntää, muttei ainakaan kotioloissa onnistuisi, netti on niin iso osa arkea jo opiskelujenkin vuoksi! En tosiaankaan edes muista, milloin olisin viimeksi ollut ilman nettiä pidempään kuin pari päivää, ja sillonkin reissussa. Reissatessa uskoisin että netitön viikko onnistuisi muutenkin helpommin, kun on niin paljon muutakin mitä haluaa tehdä. Tosin omalla kohdallani varmaan jokin viikon telttaretki Lappiin olisi se tehokkain keino irtautua nettikoukusta - jos ei ole sähköä saatavilla, niin tuskinpa sitä puhelimen akkua haluaa tuollaiseen tuhlata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi ei - mä arvelinkin, että tänne tulee kaks kertaa lähes sama kommentti, kun en aluksi hoksannut että oli valvonta päällä.. melko hyvin oon näköjään vielä muistanut, mitä ekalla kerralla kirjoitin. :D

   Poista
  2. Heh, eipä se mitään haittaa, näitä sattuu! :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!