maanantai 27. tammikuuta 2014

LAADUKASTA AIKAA


Maanantai. Sängystä ei haluaisi millään nousta puoli seitsemältä, ulkona sataa lunta kuin tikareita kasvoille ja viikon tulevat haasteet kummittelevat mielessä. En voisikaan kuvitella parempaa lääkettä maanantaimasennukseen kuin kunnon salaattikokkailu ja valokuvailu siskon kanssa. Marika on yksi niistä harvoista, jotka ymmärtävät, että ruoasta otetaan kuvia jalustan kanssa ja vettä kaadetaan laseihin mahdollisimman hitaasti kuvien onnistumisen takaamiseksi. Ihan tyystin salaatti ei kuitenkaan ehtinyt jäähtyä, ja herkkuhetki oli todellinen maanantain pelastus, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Mitä siitä hyvästä ruoasta sanotaankaan...


11 kommenttia :

 1. Tunnelmallisia kuvia <3 ja oi miten herkulliselta näyttää tuo ruoka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät on ihania, heti tulee hyvä tunnelma ♥ Ruoka oli kyllä just hyvää, ja ainakin melkein terveellistä ;)

   Poista
 2. Näyttää ihanalta! Halloumi on yks maailman herkullisimmista jutuista! <3

  VastaaPoista
 3. Hei! Toinen bloggari vinkkas et sulta vois kysyy luokanopettajan soveltavuuskokeesta. Missä kaupungis teit sen ja minkälainen se oli?:) Toivottavasti kerkeet vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Itse osallistuin silloin, kun koulutus oli vielä Tampereen yliopiston osalta Hämeenlinnassa. Kokeethan ilmeisesti on aika tavallakin erilaisia paikasta riippuen, mutta meillä oli ryhmätehtävä ja yksilöhaastattelu. Ryhmätehtävässä piti nostaa vuorotellen lappu, jonka antamasta aiheesta piti sitten hatusta heittäen puhua muistaakseni parin minuutin verran. Kun kaikki oli puhuneet, valittiin ryhmässä yksi yhteinen aihe, joka muotoiltiin ongelmaksi ja ongelma piti sitten ratkaista ja kirjata ylös muistiinpanoja. Ryhmätehtävässä haastattelijat (kolme?) olivat siis vain tarkkailijoiden roolissa.
   Yksilöhaastattelussa haastattelijat kysyivät vuorollaan kysymyksiä lähes aiheesta kuin aiheesta. Itseltäni kysyttiin esimerkiksi, missä kulttuuritapahtumassa olen viimeksi käynyt ja mikä on lempitaideteokseni ja -taitelijani.
   Ainakin itselle tuli sellainen fiilis, että kun vain menee omana itsenään ja on reipas, ottaa ryhmäkeskustelussa muita huomioon mutta ei jää jalkoihin ja hymyilee paljon, niin hyvä tulee :) Pienistä mokista ei kannata jäätyä, vaan yrittää olla mahdollisimman itsevarma olematta silti ylimielinen. Paaaaaaljon tsemppiä soveltuvuuskokeeseen! Minne paikkakunnalle olet muuten hakemassa? :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! Missään yliopistojen sivuilla ei paljon kerrota soveltuvuuskokeesta niin pitää nähä kauheesti vaivaa et saa jotain irti :o haen varmaan ykkösvaihtoehtona Jyväskylään mut oon miettiny myös Tamperetta ja ehkä Rovaniemeä jos sinne olis helpompi päästä :)

   Poista
  3. Eipä kestä, toivottavasti olin avuksi! Soveltuvuuskokeet ovat kyllä eri paikkakunnilla kuulemani mukaan hyvinkin erilaisia, ja vaihtelevat osittain tietty vuodenkin mukaan. Tuollaisia muistoja minulla kuitenkin oli omasta soveltuvuuskokeestani jo muutaman (hui, kohta neljän!) vuoden takaa.
   Itsekin laitoin viimeiseksi hakukohteeksi Lapin yliopiston, toisaalta siellä olisi voinut olla aivan omanlaisensa tunnelma <3

   Poista
  4. Totta :) Pääasia on, että pääsisin opiskelemaan, oli se paikka missä tahansa :) Asun tällä hetkellä Vaasassa, että joka tapauksessa muutto jonnekki päin Suomea :)

   Poista
  5. Jep, ja kyllähän sitä sitten opiskelukavereihin tutustuu, kun koulu alkaa :) Mutta tosiaan, valtavasti tsemppiä, toivottavasti pääset opiskelemaan! :)

   Poista
  6. Kiitos! Se olis kyl toiveiden täyttymys <3

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!