maanantai 4. elokuuta 2014

SEN PITUINEN SE.


Tekisi mieli pyytää anteeksi, että en ole kirjoittanut blogiin kahteen kuukauteen. Toisaalta en ole lainkaan pahoillani, koska takanani on aivan huikea kesä. Omalla tavallaan kesä on ollut kiireinen; töiden ohella olen tekaissut graduni valmiiksi. Graduilusta huolimatta olen ehtinyt myös nauttia kesästä mökkeillen, grillaillen, jäätelöä syöden ja olenpa jopa käynyt pari kertaa järvessä uimassa, mikä ei ole viime vuosina kuulunut kesäpuuhiini. Kolme viikkoa sitten reissasimme perheemme kanssa Roomaan ja vietimme unohtumattomat viisi päivää Italian lämmössä. 

Surullista tässä on, että minulla ei ole ollut ikävä blogin pariin. Valokuvausta ja kuvien muokkaamista on kyllä ollut ikävä, mutta ei blogia. Olen edelleen lueskellut muiden blogeja silloin tällöin, mutta omaa blogiani en ole edes ajatellut. Toisin kuin aikaisempien blogikriiseilyjen aikana, minulla ei oikeastaan ole ollut ahdistusta tai huonoa omaatuntoa blogihiljaisuudesta. Ehkä tämä kesä on selkeyttänyt ajatustani siitä, että olen ehkä kasvanut erilleen bloggaamisesta tässä muodossaan. Voisin kuvitella perustavani ihan vain valokuvaamiselle pyhitetyn, portfoliomaisen blogin vielä jonakin päivänä, mutta nyt ei ole sen aika. Minun on aika ottaa ero blogimaailmasta joksikin aikaa, nautiskella elämästä sellaisena kuin se on ja toisaalta aloittaa piakkoin myös seikkailuni vastavalmistuneena luokanopettajana. Jännittävää, mutta toisaalta myös mielettömän innostavaa. 

Kiitos, että olette olleet mukanani niin Operaatio Jalokivimeren kuin OMAnkin aikoina, tukeneet, kannustaneet ja inspiroineet. Minun on aika keksiä itselleni uusia tapoja ilmaista itseäni ja huomata elämän kauneus ilman, että siitä on kaiken aikaa napsittava kuvia blogia varten. Tiedän, että olette osanneet odottaa tätä viestiä kesän aikana, ja kiitän teitä kärsivällisyydestänne. Olette jokainen ihania sellaisena kuin olette, nauttikaa elämästä ja muistakaa rakastaa!

@jalokivimeri Instagramissa päivittyy edelleen, saa tulla seurailemaan! ;)

Kiitos, peace and love!

Annika


19 kommenttia :

 1. oho! Pudotit lomanjälkeis-pommin! Teit varmasti oikean ratkaisun jos olo on ollut viime aikoina tuollainen. Mäki vannotin aikanaan että uusi blogini on vain valokuva-portfolio, mutta kummasti sitä alkoi naputtaa kuvien väleihin hieman elämää. Pelkät kuvat jäivät niin pintapuolisiksi, ja usein ihmiset lakkaavat kommentoimasta, jos ei ole sielu mukana... Toivottavasti säkin löydät parhaan tavan saada kuvia näytille ilman blogin tuomia paineita ja angstia. Ei se oman elämän asettaminen toisten pällisteltäväksi ihan helppoa ole, mietin sitä itsekin aina kun kirjoitan. Ihanaa loppukesää sinulle Annika! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina olen alkanut ihan uudella tavalla nauttia siitä ajasta, joka aikaisemmin kului blogin kirjoitteluun, suunnitteluun, valokuvaamiseen.... Tuntuu siis siltä, että koska blogia ei suuremmin ole kaivannut, niin miksi sitä kirjoittelisinkaan väkisin?
   Aurinkoista kesänjatkoa sinnekin! <3

   Poista
 2. Voi kuinka kurjaa! :'< Varmasti sulle henkilökohtaisesti paras ratkaisu, jos kerran bloggaaminen ei enää hyvältä tai luontevalta tai omalta tunnu, mutta on se näin lukijan ja blogikollegan silmin surullista, että lopetat. Mutta nauti täysin rinnoin elämästä, kyllä otetaan sut ilolla vastaan jos joskus päätät uuden blogin parissa palata! <3 Kaikkea hyvää ja rentoa loppukesää sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautiskelen nyt ainakin jonkin aikaa elämästä ihan kokonaan ilman blogia, eihän sitä koskaan tiedä vaikka vielä joskus palaisin uuden inspiraation kera bloggailemaan ;)
   Ihanaa kesänjatkoa sinnekin, Helmi! <3

   Poista
 3. Pakko sanoa että tulee ikävä sun postauksia, mutta ihanaa että uskalsit tehdä sen sulle oikean ratkaisun :-) Onnea valmistuneesta gradusta ja mukavia loppukesän hellepäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogimaailma on niin pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia blogeja, että uutta luettavaa varmasti löytyy ;) <3 Kiitos ihanasta kommentista ja mukavaa loppukesää sinullekin! <3

   Poista
 4. Onpa harmi - siis meille lukijoille! Kaikkea hyvää jatkoon, toivottavasti kuulemme sinusta vielä muiden kanavien kautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itseäkin omalla tavalla harmittaa, mutta silti olen ihan varma, että päätökseni on tässä elämäntilanteessa se ainoa oikea. Ainakin tuolla instagramissa minusta kuulee (tai näkee...) vielä! :)

   Poista
 5. Voi Annika minkä teit! :( Nyt kyllä harmittaa, surettaa ja mitä kaikkea muuta, pakko myöntää. Ymmärrän kuitenkin päätöksesi ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että niin on tehtävä miten itsestä parhaalta tuntuu :) Jään vaan kovasti kaipaamaan juttujasi, kuviasi yms. Niin kauan olen matkassa pysynyt ja niin hurjasti blogistasi (tai siis molemmista niistä) tykännyt, että <3 Ja lisäksi mua alkoi jotenkin harmistuttaa se, etten koskaan ehtinyt tutustua suhun blogin ulkopuolella. Mietin sitä usein ja joskus kommentoinkin aiheesta, mutta en saanut aikaiseksi kysyä suoraa rohkeasti, että uskaltautuisitko lähtemään vaikka johonkin kahvilaan tekemään tuttavuutta. Sä kun vaikutat niin ihanalta ja tutustumisen arvoiselta ihmiseltä, kuten monesti olen maininnut :)

  Kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja aurinkoisia kesäpäiviä!

  ♥: Eksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Eksu, oletkin kyllä yksi kaikkein ahkerimmin kommentoineista ja muutenkin varmaan yksi pisimpään säilyneistä lukijoistani. Ihana kuulla, että olet blogistani noin paljon tykkäillyt - toivottavasti löydät uuden lemppariblogin tilalle ;) <3 Ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka polkumme vielä joskus livenä kohtaisivatkin, tule vaan rohkeasti nykimään hihasta ja tekemään tuttavuutta. Ja muhun saa kyllä olla yhteydessä myös sähköpostitse tai Instagramin kautta :)

   Nauti sinäkin hellekeleistä ja kiitos kaikista ihanista kommenteista, joita olet vuosien varrella jättänyt <3

   Poista
 6. Oon monesti miettinytkin, että miten bloggaajat oikeesti jaksaa ottaa kuvia ihanista hetkistä. Itse jaksan ainoastaane elää ne hetket. Toisaalta itsellä valouskuvaus tapahtuu ehkä kerran vuodessa ja siinä mielessä olisihan se kiva että edes jotain jäisi muistoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta rakastan valokuvausta niin paljon, että viime aikoina on harmittanut, ettei ole "pakko" kuvata. Sitten taas toisaalta kun siihen kameraan tarttuu ilman mitään paineita kuvien julkaisemisesta, on kuvaaminenkin paljon rennompaa. Olisi ihan mahtavaa aloittaa joku kiva taidekuvausprojekti nyt, kun blogikuvailuilta siihen on aikaa. :)
   Kyllähän niistä valokuvista on paljon iloa jälkikäteen, mutta ainakin itsellä koneen syövereissä on kymmeniätuhansia kuvia - kuka niitä koskaan ehtii kaikkia ajatuksella käydä läpi?! :D

   Poista
 7. voi että...ikävä tulee kyllä ja lujaa! Alkaa kyllä itkettää kun kaikki omat suosikki blogit on lopettaneet tässä lyhyen ajan sisällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen huomannut, että moni hyvä blogi on lopettanut. Ehkä aika montaa (itseäni mukaan lukien) tietyllä tavalla ahdistaa koko tämä blogimaailma, kun on pakko koko ajan ostaa ostaa ostaa ja sitten yhteistyöjutut ja kilpailu ja arvostelu. Itselläni tuli vain sellainen olo, että on hetkeksi pakko päästää irti kaikesta ja ainoa oikea ratkaisu ja lukijoitakin ajatellen reilu vaihtoehto on se, että lopetan blogin kokonaan, kun paluusta ei uskalla mitään lupailla.

   Ihanaa kesänjatkoa Viivi! <3

   Poista
 8. harmi harmi. oot niin sitä mitä blogiskene kaipaa mutta toisaalta tyhmäähän se olis jatkaa jos ei inspaa.

  JA MITÄ IHMETTÄ, GRADU JO NYT VALMIS! Vitsi sä oot kone.

  Terveisiä numeropalvelusta, enää kaksviikkoa tätä jäljellä tällä era.

  <3 Numeropalveluntyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä vielä joskus nousen tuhkasta kuin feenikslintu jonkin hienon, uuden blogin kera ;) Toistaiseksi nautiskelen nyt vaan elämästä uusin silmin.

   Jep, gradu tuli puskettua kesäkuun aikana valmiiksi, nyt vaan odottelen että ohjaaja palaa kesälaitumilta ja vastailee mun yhteydenottoihin... Raah.

   Tsemppiä numeropalveluun, instassa törmäillään! <3

   Poista
 9. Voi että mulla on ikävä tätä blogia.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en osaa edes enää näköjään käyttää blogin vastaa-toimintoa :D Hyvää on tauko näköjään tehnyt... Mutta vastaus on siis tuossa alla! <3

   Poista
 10. Voi kuka ihana siellä kirjoittelee <3 Sattumalta kirjauduin monen kuukauden tauon jälkeen Bloggeriin, ja tällainen kommentti täällä odotti. Kiitos, mullakin on salaa ihan pikkuisen ollut ikävä blogin pariin.. ;)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!